{UPSC} IMPORTANT CURRENT AFFAIRS QUESTION N ANSWERS - JULY 2013 END

>> IMPORTANT CURRENT AFFAIRS QUESTION N ANSWERS <<
********************************************** 
The Pearson CSAT Manual 2013: Civil Services Aptitude Test for the UPSC


1. Who is the Indian Ambassador to USA?
Ans) Ms Nirupama Rao

2. Who is chairman of Press Council of
India?
Ans) Justice Markandeya Katju

3. Who is the new CM of Meghalaya? 
Ans) Mr Mukul Sangma

4. Who is the new CM of Karnataka?
Ans) Mr Siddaramiah 


5. Who is Chairperson of National Women Commission?
Ans) Ms Mamta Sharma 


6. Who is the new chairman of DRDO ?
Ans) Mr Avinash Chander


7. Who is the new Home Secretary?
Ans) Mr Anil Goswami

8. Who is the Chief Vigilance Commissioner? 

Ans) Mr Pradeep Kumar

9. Who will be the next Foreign Secretary of India?

Ans) Ms Sujatha Singh


10. Who is the new Railway Minister?
Ans) Mr Mallikarjun Kharge 


11. Who is the Chief Election Commissioner?
Ans) Mr Syed Nasim Ahmed Zaidi

12. Who is the new chairman of IndianBanks Association? 

Ans) Mr K R Kamath 

13. Who is the Union Minister for Housing and Urban poverty?
Ans) Ms Girija vyas

14. Who is the new Defence Secretary?
Ans) Mr R K Mathur


15. Who has been given additional charge of NDRF and civil defence? 
Ans) Mr Ajay Chadha
( Dir Gen of ITBP)


16. Who is the new chairman of NASSCOM?
Ans) Mr Krishna Kumar Natarajan

17. Who is the union Minister for Labour and Employment Ministry? 
Ans) Mr Sisram Ola

18. Who is the new CAG?
Ans) Mr Shashi Kant Sharma

19. Name the congress leader who was the founder of ‘salwa judum’ and recently killed by naxalites in chattisgarh?

Ans) Mr Mahendra Karma

20. Who is the new chairman of National Technical Research Organisation (NTRO)? 
Ans) Mr R Chandrasekhar

1 comment:

  1. Hey they are super-useful for anyone and everyone, as of the date. Also for more information on GATE 2015, which is supposed to be bigger and better, I have found a link that can be quite useful for people:http://thegateacademy.com/gate-2015/

    ReplyDelete